петък, 1 април 2011 г.

изкуството да си жена

Книгата "Изкуството да си жена" на Кимбърли Уилсън, на която попаднах скоро, ме впечатлява и подтиква да споделя тук и свои мисли.
"За да бъде незаменим, човек винаги трябва да бъде различен" - Коко Шанел.
Замислих се над този цитат. Ние, всички сме различни, уникални. Изключение може би правят еднояйчните близнаци, но те са друг феномен.
В същото време правим невероятно много усилия да заприличаме на някой друг. Започваме от прическата, роклята, кафето, как държим чашата, как да се усмихваме... Безумно много усилия, за да заприличаме на някой друг, който вероятно не е това, което си мислим или виждаме. Просто едно представяне, което е далече от истината.
Само за миг си представям, тези усилия какво биха ни донесли, ако с много малко действие ги насочим към нас самите... Ако приемем себе си, такива каквито сме. Разбира се, ние не сме идеални, искаме да променим нещо в себе си. Да го направим. Много малко ни трябва.
Но нека го направим не, за да приличаме на някой. Нека не го правим, за да угодим на някой. Да го направим защото ние, да, точно НИЕ го искаме. Да, АЗ го искам!
Аз искам промяна в себе си, защото с нея ще се чувствам по-добре. Аз пак ще бъда себе си - уникална и различна, такава, каквато се харесвам без условности и уговорки.
.

2 коментара:

  1. "Аз пак ще бъда себе си - уникална и различна"
    Привет ;) - отново уникална и различна!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, Светле!
    Благодаря ти, че си тук! :):):)

    ОтговорИзтриване