петък, 1 април 2011 г.

началото - духовната ни същност

„Транквилиста е жена, която приема и реализира всичките си страни – стреми се към мир и душевен покой, има свой собствен стил и сама взема решенията си. Тя обича модата и филантропията. Купоните и молитвите. Забавленията и просветлението. Златната среда и пластовете стара дантела. Тя е вие и тя съм аз. О, да – тя също така блести. В буквалния смисъл на думата.”
Кимбърли Уилсън  



Идеите за събуждане на съзнателността ни са много. Сега е момента да живеем изцяло в настоящия  момент.
Записвайки най-съкровените си мисли, имаме възможност да се осъзнаем, да опознаем себе си.
Една простичка десетминутна медитация може да ни донесе спокойствие и заземеност, от които имаме нужда.
Да събудим благодарността си - оказва се, че не е толкова трудно.
Ароматерапията е незаменим помощник за достигане на душевен баланс. Има избор на ухания и начини, по които да ги използваме. Ароматни свещи, пръчици, флакончета с етерични масла... защо да не експериментираме и да намерим своя аромат или аромати?
Да намерим мястото и времето само за себе си в забързаното ежедневие. Абсолютно необходимо и съвсем възможно.
Да запишем сънищата си, преди да станем сутрин. Това може да се окаже истинско пътешествие към самите нас. Към същността ни.
Да си припомним връзката ни с природата. Да се разходим, да погледнем с различен поглед наоколо - това може да се окаже погледа, от който сме имали нужда, за да се отървем от ежедневната дребнавост на проблемите.
Сутрешният ни ритуал може да се окаже основата на един спокоен и съзнателен ден. Може би няколко минути отдадени на йога асани и йогистко дишане са началото към ден, в който ще завършим с една идея по-осъзнати, по-духовни.
Идеите са много. Всяка от нас си има и още. Понякога съвсем интуитивно сме се докосвали до тях. Може би сега е момента да направим осъзнатия си избор, който съзнателно да прилагаме в дните си. Каквото и да изберем, каквото и да правим, важното е да сме в хармония със себе си.
Да не отлагаме! Да започнем Днес!
Аз започвам ;) 

снимката е от  тук.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар